Хотел Чинарите хотел-механа

Хотел Чинарите се намира в центъра на Мелник. Стаите дават възможност за най – рационално настаняване на гостите – 4 тип спалня с допълнително легло, 3 тройни, 3 тип спалня, 2 тип спалня и единичен разтегателен диван, 1 тип спалня и разтегателен диван за двама и 1 двойна стая.
Стаите са големи, обзаведени с легла изработени от ковано желязо, цифрова телевизия, интернет, климатик, балкони.

Механа Чинарите разполага с 50 места и лятна градина с 50 места. Предлага българска национална кухня, както и местни ястия –предястия, салати, аламинути, готвени ястия, скара, риба, десерти, домашна баница, биволско и овче мляко, сладка от горски плодове. Заведението прадлага алкохолни и безалкохолни напитки, както и истинско мелнишко вино.

При заявка може да се осигури жива музика. Хотел Чинарите приема предварителни резервации за групи.

Мелник

Мелник – китно малко градче намиращо се на 22 км. от Сандански – обявено за културно-исторически резерват “Мелник”. Мелник е характерен със своята непокътната природа и хубавото мелнишко вино. Отличното съчетание на природа и удобства в град Мелник е предпоставка за наистина отлична и пълноценна почивка. град Мелник е включен в 100 национални туристически обекта на България със своите Исторически музей, Роженски манастир, Кордопулова къща.

МанастирътСвета Богородица Пантенаса“ е разположен на площ от 2 декара. Според археолозите обектът е емблематичен за историята на манастирското строителство в България през 13-14 век заради големия брой документи, които са запазени за него. Поклонническата зона е с необходимите манастирски сгради – на игумена, трапезария, библиотека. Специален камък, върху който се писало с калем, свидетелства за съществуването на книжовна преписваческа школа.

Разположеният в ниските части на Пирин планина на около 5 км. от град МелникРоженски Манастир е една от най – привлекателните атракции на града.

В действие са и два проекта за популяризиране на туризма в Мелник „Мистичните пътеки към Рупите“ на стойност 184 387,77 евро и „Богозиданият град – от разруха към извисяване. Създаване на европейски център за популяризиране на културното наследство“ на стойност 245 960 евро. Двата проекта са финансирани по програма ФАР – сътрудничество между България и Гърция.

За контакти:
гр. Мелник в центъра срещу пощата
тел. 0878 688328,
0893 424281